Auguszta napja van. | 2024.03.29

Hazahozzák Veronából az utolsó súlyos sérültet

2017-02-24 12:13:00

Hazahozzák pénteken Veronából az olaszországi buszbaleset utolsó súlyos sérültjét - közölte a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten sajtótájékoztatón.

    Szijjártó Péter elmondta, a veronai kórház orvosai kedden döntöttek úgy, hogy a súlyos fejsérülést szenvedett, azóta is kómában lévő sérült szívműködése és légzése lehetővé teszi a szállítást.
    A sérültért már elindult egy mentőrepülőgép, amely délután érkezik vissza Magyarországra, az ellátást a budapesti Honvédkórház vállalta - mondta a miniszter, hozzátéve, így már minden magyar sérültet az országban ápolnak majd.
    A sérült szállítását a biztosító finanszírozza - jegyezte meg a miniszter.
    Szijjártó Péter beszélt arról is, hogy két hét múlva esedékes hivatalos római látogatása előtt ellátogat Veronába. Az olasz városban találkozik a polgármesterrel és azon hatóságok vezetőivel, amelyek részt vettek a magyarok mentésében, ellátásában és hazautaztatásában, kifejezi majd nekik Magyarország köszönetét.
    Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A szerencsétlenségben tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.