Csongor napja van. | 2024.04.16

Felfüggesztett börtönt kapott egy orosházi nő, akinek egy tűzben meghalt egy gyermeke

2017-02-16 17:22:09

 

Jogerősen elítélte a Gyulai Törvényszék azt az orosházi nőt, akinek - gondatlansága miatt - egy tűzben meghalt az egyik gyermeke 2015 novemberében - tájékoztatta a bíróság csütörtökön közleményben az MTI-t.

 

    Mint írták, a bíróság a vádlottat emberölés vétségében két év börtönre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztették. Emellett elrendelték a nő pártfogó felügyeletét, aminek keretében köteles életvezetési tanácsadáson részt venni.
    A vádirat szerint az asszony és élettársa együtt nevelték öt kiskorú gyermeküket. A gyerekek szobájában a fűtést egy kölcsönkért hősugárzóval oldották meg, amellyel a nagyobb gyermekek rendszeresen játszottak, és éghető anyagokat, például ceruzákat helyeztek a nyílásaiba. 
    Az anya 2015. november 11-én délelőtt többször hagyta magukra a gyermekeket a szobában, akik beledugtak néhány tárgyat a hősugárzóba, amelyek meggyulladtak. A nagyobb gyerekek kiszaladtak az udvarra, erre az akkor már az udvaron tartózkodó anya berohant a szobába, eloltotta a tüzet, és kihozta onnan a kiságyban fekvő csecsemőt, aki azonban olyan súlyos fokú égési sérüléseket szenvedett, hogy aznap este a kórházban elhunyt. Egy másik gyermeke kisebb sérüléseket szenvedett.
    A nő egyébként - a gyermekjóléti központ megkeresése ellenére - napi rendszerességgel hagyta a lakásba bezárva 10-15 percre felügyelet nélkül kiskorú gyermekeit. 
    A történtek után az orosházi járási hivatal gyámügyi osztálya elrendelte a gyermekek védelembe vételét.