Emma napja van. | 2024.04.19

A Fidesz egyetért a jogi határzár megerősítésével

2017-02-16 12:02:00

 A Fidesz-frakció egyetért a jogi határzár megerősítéséről szóló kormányzati törvényjavaslat céljaival - közölte Halász János, a képviselőcsoport szóvivője csütörtökön a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésének helyszínén, Visegrádon.

    A politikus Bakondi Györggyel, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójával tartott sajtótájékoztatót, miután Pintér Sándor belügyminiszter előadást tartott a kormánypárti képviselőknek a migrációs helyzetről.
    A jogi határzár megerősítésével összefüggő törvénycsomag - amelynek a parlamenti vitája várhatóan kedden kezdődik - az európai uniós jogszabályokat is figyelembe veszi - jelentette ki Halász János, aki szerint egy ilyen törvény nemcsak Magyarországnak, hanem az uniónak is érdeke, mert Európa biztonságát is védené. Jelezte ugyanakkor, hogy számítanak a jogszabály brüsszeli vizsgálatára.
    Bakondi György a szabályozás célját úgy összegezte: meg kell akadályozni az ellenőrzés nélküli bejutását és mozgását az "ismeretlen identitású, ismeretlen célokból érkező", Magyarországon és az EU-ban biztonsági kockázatot jelentő embereknek.