Andrea napja van. | 2024.04.18

Kalauzra támadt egy ittas utas Borsodban

2017-02-16 10:38:00

Kalauzra támadt egy ittas utas, aki Tokajban jegy nélkül szállt fel a vonatra. A Szerencsi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat ellene - közölte a vádhatóság az MTI-vel csütörtökön.

    A tájékoztatás szerint a 21 éves férfitől a jegyet kérte a kalauz, mire a vádlott egy lejárt bérletet adott át. A jegyvizsgáló érvénytelenítette, vagyis a szabályzatnak megfelelően ketté tépte a lejárt bérletet, ezért a vádlott dühbe gurult, és ököllel arcon ütötte.
    Ezután dulakodni kezdett a MÁV-alkalmazottal, aki ezután átment egy másik kocsiszakaszba és maga után kulccsal bezárta az ajtót. A vádlott betörte az ajtó üvegét és ismét ököllel ütötte meg a jegyvizsgálót, majd ruházatát eltépte és le is köpte őt. Időközben a vonat Tarcal állomásra ért, ahol sikerült az agresszív férfit leszállítani, majd értesítették a rendőrséget.
    Az ügyészség a tájékoztatóban kitért arra, hogy a jegyvizsgáló a büntetőkönyv értelmében közfeladatot ellátó személynek minősül és mint ilyen, kiemelt büntetőjogi védelem illeti meg.