Auguszta napja van. | 2024.03.29

Két török, egy román és egy bolgár állampolgár halt meg, a rendőrség eljárást indított 

2017-02-15 13:07:50

 Az M43-as autópályán szerda reggel történt tömegbalesetben két török és egy román férfi, valamint egy bolgár nő halt meg, a rendőrség eljárást indított - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

    Szabó Szilvia közölte, a négy áldozaton kívül a balesetben tizenöten megsérültek. A rendőrség az ügyben halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt indított eljárást.
    A sztráda Románia felé vezető oldalán, a határátkelőtől mintegy egy kilométerre hét jármű ütközött össze. Két román kamion, két kisteherautó, egy román busz és két bolgár kisteherautó volt részese a 7.30 óra körül történt ütközéseknek.
    Az autópálya teljes szélességét elfoglalják a roncsok a baleset helyszínén. Több jármű is a felismerhetetlenségig összetört, egy busz pedig jobb elejével a sztráda leállósávjában lévő kamionnak ütközött - tapasztalta a helyszínen, nem sokkal 13 óra után az MTI tudósítója.
    A sztráda érintett szakaszát lezárták, a rendőrség az autópálya forgalmát Csanádpalotánál letereli a 43-as út felé. A baleset miatt a kamionok Nagylaknál léphetik át a határt, itt jelentősen megnőtt a várakozási idő. A rendőrség ezért a gyulai vagy biharkeresztesi átkelő használatát javasolja.
    A magyar hatóságok felvették a kapcsolatot az érintett országok konzulátusaival. A rendőrök gondoskodtak a helyszínen lévő ellátásáról, szendvicset és teát osztottak nekik.