Emma napja van. | 2024.04.19

Rendőri vezetők pere - A Fidesz felháborítóan enyhének tartja a büntetést

2017-02-13 12:44:08

 

Elfogadhatatlannak és felháborítónak tartja a Fidesz a 2006-os őszi eseményekkel összefüggésben hozott hétfői táblabírósági ítéletet.

 

    "Felháborítóan enyhe a Gergényi Péterékre kiszabott büntetés" - kommentálta a nagyobbik kormánypárt a Fővárosi Ítélőtábla döntését, amelyben jogerősen 400 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt a katonai bűncselekmények vádjával magas rangú rendőrtisztek ellen indult büntetőperben.
    A Fidesz az MTI-nek küldött közleményében úgy fogalmazott: Gergényi Péter az egyik felelőse annak, hogy 2006 őszén "Gyurcsány Ferenc erőszakkal szétverette az ellene békésen tüntető tömeget". Politikai bosszúból több száz békés demonstrálót állítottak elő, sokakat meghurcoltak, sokan megsérültek, többen maradandó sérüléseket szenvedtek - írták.
    A kormánypárt elfogadhatatlannak tartja, hogy az ártatlanul megvert emlékezők is sokkal súlyosabb büntetéseket kaptak "a koncepciós eljárások" során, mint a bűnösök.
    "Fontosnak tartjuk, hogy az igazságszolgáltatás minden egyes ügyben megnyugtató, arányos választ adjon a bűncselekményekre, és ne hagyja megválaszolatlanul ezeket a közvéleményt jogosan irritáló súlyos bűncselekményeket" - közölték.
    A közleményt azzal zárták, hogy 2006 őszén a magyar emberek ellen példa nélküli erőszakot követtek el, ezért a mostani ítélet felháborító.
    A rendőri vezetők perében a táblabíróság az ötödrendű vádlottat - a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) volt műveletirányító tisztjét - felmentette az elöljárói gondoskodás elmulasztása miatt emelt vád alól. Egyebekben pedig helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, amely 2015 októberében javarészt megszüntette a vádlottak ellen folyó eljárásokat elévülés miatt.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó