Auguszta napja van. | 2024.03.29

Harmadfokúra nőtt a védelmi készültég a Tiszatarján és Rakamaz között

2017-02-12 14:43:00

Harmadfokúra növelte az árvízvédelmi készültséget a Tisza bal partján Tiszatarján és Rakamaz között a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) - közölte az igazgatóság védelemvezetője vasárnap az MTI-vel.

    Bara Sándor hozzátette: a folyó bal partján, Tiszafüred és Tiszakeszi között továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség. 

    Közleménye szerint a Tiszán érkező zajló jég zavartalan levonulásának biztosítása érdekében növelte harmadfokúra az árvízvédelmi készültséget Tiszatarján-Rakamaz védelmi szakaszon a Tivizig. 
    A térségben a megerősített őrszolgálat tagjai folyamatosan figyelemmel kísérik a zajló jég levonulását a gátőri vízmércék óránkénti leolvasásával. Tokajnál a vízszint szombat éjjel 11 órakor tetőzött 750 centiméterrel, vasárnap reggel 8 órakor 725 centiméteres, apadó vízállást mutatott a tokaji vízmérce.
    A folyó alsóbb szakaszán, a Tisza bal parti Tiszafüred-Tiszakeszi árvízvédelmi szakaszon továbbra is elsőfokú a készültség. A vízügy szakemberei ezen a szakaszon figyelő- és őrszolgálatot látnak el. Tiszapalkonyánál 551 centiméteres vízszintet mértek vasárnap reggel - ismertette a részleteket Bara Sándor.