Gedeon napja van. | 2024.03.28

Vádat emeltek egy széf ellopása miatt két abonyi férfi ellen

2017-02-10 09:57:29

 Különösen nagy értékre elkövetett lopás miatt vádat emelt a Ceglédi Járási Ügyészség két abonyi férfi ellen, akik egy ismerősük házából elloptak egy széfet, amelyben ékszereket és aranytömböket találtak - közölte a Pest Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

    Szabó Ferenc főügyész közleménye szerint a két férfi 2016 márciusában egy ismerősük szüleinek a házában vendégeskedett Abonyban. Az egyik festmény mögött felfigyeltek egy széfre, amelyet azután anélkül, hogy a házigazda észrevette volna, kiemeltek a falból és magukkal vittek. 
    A széfet ezután egyikük házában kalapáccsal szétverték, és abban ékszereket, készpénzt és ötven aranytömböt találtak, összesen több mint 70 millió forint értékben. A vádlottak az üres széfet egy patakba dobták, a készpénzt elosztották egymás között. Az aranytömbök egy részét ismerősükre, a bűnügy további vádlottjára bízták, aki azokat zálogházakban értékesítette, de volt olyan aranytömb is, amelyet elástak - írta a főügyész.
    A vádlottak a lopott pénzből költekezni kezdtek: márkás órákat, műszaki cikkeket, gépkocsikat vásároltak, de hogy mindez ne keltsen feltűnést, a gépkocsikat más nevére vették meg. A nyomozás során az aranytömbök egy része előkerült, a lopott pénzen vásárolt gépkocsikat a rendőrök lefoglalták.
    A Ceglédi Járási Ügyészség különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a két abonyi férfi ellen, akikkel szemben börtönbüntetés kiszabására és vagyonelkobzásra tett indítványt - olvasható a közleményben.