Emma napja van. | 2024.04.19

Rablás miatt felfüggesztett fegyházbüntetésre ítéltek egy fiatalkorú lányt Keszthelyen

2017-02-10 10:15:00

Fiatalkorúak fegyházában letöltendő, négy hónapos felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek jogerősen egy keszthelyi lányt, aki veréssel rabolt néhány szál cigarettát egy kiskorútól - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken az MTI-t.

    Az akkor 16 éves lány 2015 novemberében egy keszthelyi társasház bejáratának közelében cigarettát kért egy kiskorútól. A gyerek közölte, hogy nem ad, mert neki is kevés van, mire a lány pofon vágta, a hajánál fogva a földre rántotta, s a földön térdelő gyereket többször megrúgta. 
    A vádlott ezután újra cigarettát követelt, mire a további bántalmazástól tartó kiskorú odanyújtotta a cigarettásdobozt, amiből a lány kivett néhány szálat, aminek a vádirat szerint összesen 64 forint volt az értéke. 
    A Keszthelyi Járásbíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat, akit rablás miatt négy hónap, végrehajtásában másfél év próbaidőre felfüggesztett, fiatalkorúak fegyházában letöltendő szabadságvesztésre ítélt. A felfüggesztés idejére elrendelte a lány pártfogó felügyeletét is. 
    A törvényszék közleménye kitér arra: a rablás olyan erőszakos bűncselekmény, amely - a társadalomra kiemelkedően veszélyes volta miatt - soha nem lehet szabálysértés, ezért az igen csekély értékre való elkövetés is bűntettként büntetendő. Fiatalkorú elkövető esetében a kiszabható szabadságvesztés legrövidebb időtartama egy hónap, a leghosszabb pedig öt év lehet.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó