Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: kérdéses, a Jobbik milyen célra gyűjtött adatokat

2017-02-09 20:30:00

A Fidesz parlamenti frakciója szerint a Jobbiknak válaszolnia kell arra, kinek és milyen célra gyűjtött adatokat valódi nemzeti konzultációnak nevezett kérdőívével.

    A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében arra reagált: Volner János, a Jobbik frakcióvezetője ismertette a párt valódi nemzeti konzultációnak nevezett kérdőíves kutatásának eredményét. Közlése szerint a kérdőívet kitöltő mintegy kettőszázezer ember lesújtó véleménnyel van a korrupció elterjedéséről, az egészségügy és az oktatás helyzetéről is.
    A közleményben a Fidesz azt írta: a Jobbik már korábban lebukott a zavaros és aggályos adatgyűjtésével, egy ózdi turkálóból csináltak adatgyűjtő központot és az adatokat "egy ismeretlen egyesülethez szervezték ki".
    Vona Gábort nem az emberek véleménye, csak a hatalom és a pénz érdekli, hiszen még a saját szavazóinak is hátat fordított, amikor Gyurcsány Ferenccel és a szocialistákkal együtt elutasította a bevándorlásellenes alaptörvény-módosítást - tették hozzá.