Auguszta napja van. | 2024.03.29

Eddig mintegy háromszáz gyermek vett részt a Szülők Háza Alapítvány jótékonysági programjában

2017-02-09 10:37:36

Eddig mintegy háromszáz állami gondozásban élő gyermek vett részt a Szülők Háza Alapítvány Tegyél Jót! Ülj mellém! elnevezésű jótékonysági programjában - mondta el Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.

    A program idén vidéki települések mellett Budapesten is folytatódik majd, és alapvető célkitűzése az, hogy a gyermekotthonban élő gyerekeket, fiatalokat segítse személyes odafigyeléssel - közölte Szalay-Bobrovniczky Alexandra.
    Szólt arról, hogy ma Magyarországon több mint 23 ezer gyermek él gyermekvédelmi szakellátásban, 14 ezren nevelőszülőknél, több mint 8 ezren gyermekotthonban.
    Molnár László, Újbuda alpolgármestere azt hangsúlyozta, hogy az önkormányzatoknak nagyon nagy a felelősségük van abban, hogy hogyan élnek az emberek a településeken. Ez a felelősség kettős: erkölcsi és anyagi segítséget kell nyújtani - tette hozzá.
    Közölte, Újbuda hosszú évek óta támogatja a Szülők Háza Alapítvány tevékenységét, és az idei költségvetésben is különítettek el forrást az alapítvány számára.
    Kemény Dénes, a Szülők Háza Alapítvány alapítója köszönetet mondott a támogatóknak, és elmondta, hogy annak idején családterápiás központtal indultak, ma már pedig intézetekbe gyermekotthonokba is ellátogatnak.
    Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke elmondta, négy hónappal ezelőtt kezdték el vidéki gyermekotthonok látogatását a jótékonysági program keretében. Céljuk kettős: szeretnének a gyerekeknek személyes támogatást nyújtani, továbbá segíteni kívánják a nevelők munkáját is.
    A budapesti program fővédnöke Tarlós István főpolgármester.
    A közreadott sajtóanyag szerint idén 5 vidéki és 5 fővárosi gyermekotthonban tesznek látogatást önkéntes családokkal és szakemberekkel. Az önkéntes családok a kijelölt gyermekotthonokban különböző programokban vesznek részt gyermekekkel. A gyerekeknek a családok "biztatást adnak, hogy legyen hitük, motiváltságuk arra, hogy tanuljanak, és a destruktív helyett a konstruktív irányt válasszák: a fejlődést és a megkapaszkodást" - fogalmaztak a dokumentumban.