Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kábítószer-termesztőket és -kereskedőket fogtak el Borsodban

2017-02-08 09:36:00

Kábítószer-termesztőket és -kereskedőket fogtak el a Borsod megyei Ormosbányán.

    A készenléti rendőrség a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bükk Közterületi Támogató Alosztállyal közösen hajtotta végre a keddi akciót, a Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy vietnámi állampolgár és több társa ellen - közölte a rendőrség szerdán.
    A tájékoztatás szerint a nyomozók  a település egy mezőgazdasági épületében kialakított marihuána-ültetvényen éppen a növények szüretelése közben értek tetten egy miskolci és egy budapesti lakost, valamint egy vietnámi állampolgárt.
    A helyszínen 1200 tő több generációs növényegyed nevelt példányait, illetve nagy mennyiségű letört virágzatát találták a rendőrök, valamint 300 tő leszüretelt növényt, 300 tő marihuánát szüretelés előtti állapotban és 600 tő közepes fejlettségi fokú növényt. Az ültetvényen a növények termesztéséhez szükséges nagy teljesítményű lámpák és elszívó berendezések voltak kialakítva.
    A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai megállapították, hogy a marihuána termesztésében közreműködött egy másik miskolci lakos is, akit szintén kedden,  otthonában fogtak el. A nála tartott házkutatáskor a rendőrök további - körülbelül 1500 tő - marihuána termesztéséhez szükséges eszközöket és berendezéseket, világító-, illetve levegőztető rendszereket találtak és foglaltak le.
    A Borsod megyei akcióval párhuzamosan a nyomozók Budapesten elfogták a bűnszervezet irányítóját, egy 47 éves vietnámi állampolgárt.
    Az ültetvényen lefoglalt növényekből körülbelül 120 kilogramm kábítószert lehetett volna kereskedelmi forgalomba hozni, amelynek a feketepiaci értéke 200 millió forint.
    Az öt férfit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására - közölte a rendőrség.