Emma napja van. | 2024.04.19

Kartago Tours: újra nő az érdeklődés Egyiptom és Tunézia iránt

2017-02-08 08:49:00

Élénkül a kiutazó turizmus, januárban megduplázódott az előfoglalások száma a Kartago Toursnál az egy évvel korábbihoz képest, nőtt az érdeklődés Egyiptom és Tunézia iránt is - mondta Füri Mihályné, a cég vezetője az MTI-nek.

    Hozzátette: "még nem tartunk ott, mint két évvel ezelőtt, de optimisták vagyunk".
    A terrorcselekmények miatt tavaly több országba is sokkal kevesebben utaztak, ez megmutatkozott a Kartago árbevételén is, 2016-ban közel 40 százalékkal csökkent - mondta.
    Hangsúlyozta: a Kartago tavaly kevesebb kockázatot vállalt, Tunéziába és Egyiptomba más tour operátorokkal közösen foglalt járatokat. A görög desztinációban - amely iránt egyre nagyobb a kereslet - tavaly megduplázták a szálláshelyeket, de ez nem kompenzálta azt, hogy a másik két országba sokkal kevesebben utaztak.
    Kiemelte, hogy a Kartagonak a tavalyi gyengébb szezon ellenére sem kellett csökkentenie 1 milliárd forintos vagyoni biztosítékát, amely mellett a magyar piacon egyedülálló módon 5 millió eurós felelősségbiztosítása is van. Kitért arra is, hogy a stabil tulajdonosi háttérnek köszönhetően nincsenek bankhiteleik.
    A cégvezető kifejtette: a portfólió szélesítésével és az egyes desztinációkban rendelkezésükre álló szálláshelyek bővülésével lehet növekedést elérni. A Kartago arra törekszik, hogy több lábon álljon. Míg néhány évvel ezelőtt Egyiptom, Tunézia és Törökország adta az árbevétel 70 százalékát, tavaly már csak mintegy 50 százalék volt az arányuk, és a következő években tovább mérséklődik majd.
    Hozzátette: Egyiptom és Tunézia a magyar utasok számára az ár-érték arányt tekintve pótolhatatlan. A cégvezető szerint idén újra feltámadt az érdeklődés a két ország iránt. "Mindkét országban nyugalom van, a sebek lassan begyógyulnak" - mondta. Hangsúlyozta, a vendéglátók mindent megtesznek a vendégek biztonságáért, szigorították a reptéri beléptetést, a szállodákban bevezették az átvilágítást, a rendőrök diszkréten mindenhol ott vannak.
    A cégvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a ramadan - muzulmán böjti hónap - idén május 27-től június 25-ig tart, így nem érinti a főszezont.
    Az idei újdonságok közül például Észak-Ciprust és a Kanári-szigetek két kisebb szigetét, Fuerteventurát és Lanzarotét emelte ki Füri Mihályné. Júliustól a Magyarországra visszatérő TAP járataival Madeirára is lehet utazni.
    A Kartago Tours értékesítésének 65 százaléka tavaly viszonteladóktól származott. Az iroda mintegy 550 partnerrel működik együtt, akik közel 1100 értékesítési pontot jelentenek.
    A több mint húsz évvel ezelőtt alapított Kartago Tours a német REWE konszern tagja, és a DER Touristik égisze alatt működik.