Auguszta napja van. | 2024.03.29

Magyar nőket prostitúcióra kényszerítő magyar embercsempészeket ítéltek el Angliában

2017-02-04 08:45:00

 Magyar nőket prostitúcióra kényszerítő magyar embercsempészeket ítéltek hosszú börtönbüntetésre Angliában.

    A BBC péntek esti beszámolója szerint a háromtagú társaság - két férfi és egy nő - 2015 decemberében három fiatal nőt csalt Angliába legális állások ígéretével, majd elvették úti okmányaikat és fenyegetésekkel arra kényszerítették őket, hogy prostituáltként dolgozzanak.  
    A manchesteri koronabíróságon lezajlott büntetőper tárgyalásán elhangzott, hogy az embercsempészek áldozatai - akik közül a legfiatalabb 19, a legidősebb 24 éves volt - szegény környezetből érkeztek, és nem vagy alig beszéltek angolul. Naponta akár tíz férfit is fogadniuk kellett, keresetükből ugyanakkor semmit sem láttak, azt a bűnszervezet tagjai teljes egészében italra, kábítószerekre és szerencsejátékra költötték.
    A manchesteri bíróság L. Andrásra 13 év hét hónap, O. Jenőnére nyolc év öt hónap, P. Lászlóra három és fél év börtönbüntetést rótt ki.
    Hasonló bűncselekményekért korábban is elítéltek magyarokat Angliában. Két és fél éve egy londoni bíróság három magyar állampolgárra három és tíz év közötti börtönbüntetést szabott ki, mivel egy nagyobb bűnszövetkezet tagjaiként szintén magyar nőket csaltak állásígéretekkel Angliába, ahol prostitúcióra kényszerítették őket.
    Néhány hónappal korábban a dél-angliai Brightonban ugyanilyen bűncselekmény miatt négy magyar embercsempészt négy és hat év közötti szabadságvesztésre ítélt a helyi bíróság.