Emma napja van. | 2024.04.19

Több helyen mérsékelték a riasztásokat

2017-02-01 10:34:07

Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében továbbra is a legmagasabb fokú riasztás van érvényben, de Budapesten és a középső területeken másodfokúra, több megyében már elsőfokúra mérsékelték vagy visszavonták az ónos eső miatt kiadott riasztásokat.

    Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délelőtti, MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a tartós ónos eső veszélye miatt továbbra is másodfokú figyelmeztetés van érvényben Budapesten, csaknem egész Pest megyében, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Több megyében elsőfokú riasztások, figyelmeztetések vannak érvényben.
    Csongrád, Tolna, Baranya és Somogy megyében már nincs figyelmeztetés az ónos eső miatt.
    Számos területen havazásra is figyelmeztetnek: ennek veszélye miatt a fővárosra és Pest megyére, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést hirdettek.
    A meteorológiai szolgálat azt írta: az ónos eső napközben visszaszorul az Alpokaljára és az észak-magyarországi régióra. Csütörtökre virradó éjjel is az Északi-középhegység vidékén fordulhat még elő a fagyzugos helyeken ónos eső. Csütörtök napközben szinte mindenütt olvadni fog.