Emma napja van. | 2024.04.19

Több járásra másodfokú riasztást adtak ki

2017-01-31 14:34:46

Az ónos eső veszélye miatt több megye járásaira  másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden délután. Az érintett területeken a következő órákban tartós ónos esőre kell készülni.

    Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Baranya és Fejér megye több járására adták ki a másodfokú riasztást, mert a következő néhány órában ónos eső hullhat. Emellett nyugaton és a középső országrészben egyelőre elsőfokú a riasztás.     
    Az éjfélig szóló veszélyjelzés szerint ugyanakkor négy északkeleti megye kivételével az egész országban várható ónos eső. Komárom-Esztergom, Somogy és Veszprém megyében másodfokú, Budapesten és Pest megyében valamint Baranya, Bács-Kiskun, Fejér és Tolna megyében akár legmagasabb fokú (piros) riasztásokat is kiadhatják.
    Azt írták: szerda reggelig a Pécs-Budapest sáv körüli megyékben akár 10-15 milliméternyi ónos eső is hullhat. Szerda napközben a Győr-Debrecen vonaltól északra várható több milliméternyi ónos eső, kiemelten az Alföld északi részén és az Északi-középhegység előterében, a vonaltól délre inkább eső valószínű. 
    Emellett a fővárosban és Pest megyében, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében a havazás miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken 12 óra alatt 5 centiméternél is több friss hó hullhat.