Auguszta napja van. | 2024.03.29

A közmédia fotóriporterei hét díjat kaptak

2017-01-30 13:40:41

 Balázs Attila, a Magyar Távirati Iroda fotóriportere kapta a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Nagydíját, az MTI/MTVA fotósai összesen hét elismerést kaptak a 35. Magyar Sajtófotó Pályázaton.

    A pályázat eredményeit hétfőn hirdették ki Budapesten.
    Balázs Attila A maguk közé Down-szindrómás iskolásokat befogadó osztályközösség című riportjáért kapta a MÚOSZ Nagydíját.
    Balogh Zoltán az Idomeni menekülttábor című felvételéért a hír-, eseményfotó egyedi kategóriájában kapott első díjat, valamint első díjat ért az Idomeni, a Balkán út utolsó napjai című sorozata is képriport kategóriában.
    Mohai Balázs Forradalmárok című sorozatával az Emberábrázolás - portré kategóriában kapott harmadik díjat.
    Művészet - műalkotás vagy művészeti tevékenység ábrázolása fotóriporteri eszközökkel kategóriában Komka Péter Bárki lehetett volna áldozat című sorozata a második díjat nyerte el.
    A sport kategória egyedi fotói között harmadik díjat kapott Koszticsák Szilárd Ujjak nélkül című képe.
    A sport sorozatfelvételek között harmadik helyezést ért el Illyés Tibor Indul a nagy utazás című anyaga.
    Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója a díjak kapcsán úgy fogalmazott: "büszke vagyok arra, hogy a közmédiában, az MTI-ben dolgoznak a magyar fotográfia legtehetségesebb alkotói. Az MTI fotósainak munkája garancia arra, hogy a XXI. században is magas színvonalú marad a magyar fotográfia, hiszen a most díjazottak által készített magas minőségű képek százezernyi magyarnak mutatják meg Magyarország és a világ történéseit".