Andrea napja van. | 2024.04.18

Kolbásztöltő verseny a III.Besenyői Röfi Napon

2017-01-29 06:57:42

A hideg ellenére sokan látogattak ki szombaton Szirmabesenyőben a III.Besenyői Röfi Napra. A disznótor csak a 175 kg-os mangalicának volt erőszak, a több száz résztvevőnek pedig vigadalom. A hamisítatlan falusi disznótort kolbásztöltő versennyel tették színesebbé a rendezők.

Elnök úr így kell főzni a disznótoros káposztát!

A versenyre tíz csapat nevezett be, és az elkészült kolbászokat szakmai zsűri minősítette, melynek elnöke Fazekas József a Sajó-Hús Kft. tulajdonos-vezetője volt.
Az alkalmi kolbásztöltők a szervezőktől egyforma adag húst kaptak, a fortélyokat, a titkos családi recepteket nekik kellett hozzá tenni. A kolbásztöltő vetélkedést az arnótiak csapata nyerte, de a képzeletbeli dobogó előkelő második fokára, a Kulcsmagazin „Hústoló” csapata léphetett fel.

A Kulcsmagazin csapata a nagymama titkos kolbászreceptjével a második helyezést érte el a kolbásztöltő versenyen

A hagyományos disznóságok készítése mellett, sült a kolbász-hurka, rotyogott a káposzta, és nem utolsósorban ürültek a pálinkás üvegek és a forralt boros poharak. Egy falusi mulatság nem múlhat zene nélkül. Az ebédhez az Agyagbanda húzta a talpalávalót.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselőt a szirmabesenyői kolbászkészítés titkaiba avatják be

A Röfi Napon részt vett Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Török Dezső a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke. Köszöntőjükben a résztvevőket többek között a hagyományok megőrzésére, továbbvitelére buzdították.

Délután Kis Grófo mulattatta a nagyérdeműt

(fotó: Varga Tamás Kulcsmagazin)