Gedeon napja van. | 2024.03.28

Várható időjárás

2017-01-28 18:15:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    Kontinensünk túlnyomó részének időjárását egy hatalmas kiterjedésű anticiklon alakítja. Területén borult, párás és derült területek egyaránt előfordulnak. A borult helyeken jóval fagypont alatti, jellemzően -5, -10 fokos csúcshőmérsékletet mérnek, ahol viszont kisüt a nap, ott kevéssel fagypont fölé melegszik a levegő. Európa nyugati harmadában továbbra is többközéppontú ciklonrendszer és a hozzá kapcsolódó frontok okoznak felhős, csapadékos időt. A Brit-szigetek, az Ibériai-félsziget, valamint Franciaország térségében több helyen esik az eső, helyenként jelentős mennyiséget is mérnek. A hőmérséklet csúcsértéke ezeken a tájakon jellemzően 7 és 15 fok között változik. A Kárpát-medence időjárásában vasárnap estig nem várható változás, folytatódik a borult, párás idő.
    
    Várható időjárás az ország területén vasárnap estig
    ---------------------------------------------------
    Az ország túlnyomó részén borult, párás idő várható foltokban zúzmarás köddel, csupán a legmagasabb hegycsúcsok érnek az alacsonyszintű rétegfelhőzet fölé, ezért ott derült lesz az ég. Jelentéktelen hószállingózás, ónos szitálás bárhol előfordulhat. Általában gyenge marad a légmozgás.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és -11 fok között alakul, de a kezdetben derült tájakon -15 fok alatti értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -3 és -9 fok között valószínű.