József napja van. | 2024.03.19

Szerda délutánig várták az iskolák válaszát az iskolai sítáborokról 

2017-01-25 15:30:11

A Klebelsberg Központ adatkérő levelére szerda délután három óráig várta az iskolák válaszát a sítáborok szervezésének körülményeiről - közölték az MTI-vel. 

    Az adatkérő levelet hétfőn délután küldte ki a Klebelsberg Központ, és az iskolai sítáborok szervezésének körülményeiről, hátteréről kért információkat a köznevelési intézményektől. 
    Kedd reggel a határidőt kitolták szerda 15 óráig - közölték, hozzátéve: a sajtóban az ezzel kapcsolatos információk pontatlanul jelentek meg. 
    A kért adatok alapján felmérnék, hogy szükséges-e fenntartói intézkedéseket hozni az iskolák munkájának segítésére, valamint szerettek volna meggyőződni arról, hogy mindenhol a legnagyobb rendben zajlik a szervezőmunka.
    Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok utaztak, valamint egyikük családja.
    Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a balesettel összefüggésben vasárnap azt mondta: meg fogják vizsgálni a jogszabályokat abból a szempontból, hogy megfelelően garantálják-e az iskolán kívüli programok biztonságát. Van, amit nem lehet kizárni jogszabályokkal, de áttekintik, hogy mi az, amin még lehet javítani - tette hozzá.