József napja van. | 2024.03.19

Időjárás-jelentés

2017-01-25 15:13:25

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Európa északi, északkeleti részein egy-egy ciklon örvénylik, hatásukra a Skandináv-félsziget és az Ural közötti térségben erősen felhős az ég, a félszigettől keletre többfelé havazik, illetve havas eső esik. A Földközi-tenger fölött szintén alacsonynyomású légörvény helyezkedik el, onnan többfelé jelentettek jelentős mennyiségű csapadékot. Közép-Európa feletti centrummal nagy kiterjedésű anticiklon húzódik északkelet-délnyugati tengely mentén, amely a Pireneusi-félszigeten még derült, míg attól észak-északkeleti irányban már borult, párás, ködös, időt okoz. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, csupán néhol alakul ki hószállingózás, ónos szitálás. A leghidegebb kontinensünk északi, északkeleti részén van, ahol a hőmérséklet napközben is -10, -15 fok alatt marad. A legmagasabb értékeket a Mediterráneumban mérik, arrafelé 11, 17 fok közé melegszik a levegő. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is anticiklon alakítja, amelynek peremén északkelet felől átmenetileg jóval szárazabb, hidegebb léghullámok érkeznek.

    Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
    -----------------------------------------------------
    
    A déli országrészben és a Tiszántúlon folytatódik a borult, párás, foltokban ködös idő, másutt ugyanakkor elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet. A borult, ködös részeken jelentéktelen ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Éjszaka a kevésbé felhős részeken ismét zúzmarás köd képződhet. Az éjszaka második felében északkelet felől csökken a felhőzet, csütörtök a déli és nyugati megyék kivételével már több órás napsütésre számíthatunk. A Nyugat-Dunántúlon és északkeleten helyenként megélénkül az északi szél, majd csütörtök délután gyengül a légmozgás.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a tartósabban borult tájakon -5 és -9, a derült, havas felszíneken -10 és -17 fok között alakul.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön +2 és -5 fok között várható.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány