József napja van. | 2024.03.19

Fővárosi Közgyűlés - Megnevezték a Csengery Antal-díj nyerteseit

2017-01-25 15:33:00

 

Idén is öt újságíró veheti át a Csengery Antal-díjat márciusban, a magyar sajtó napja alkalmából - döntött szerdai ülésének zárt szakaszában a Fővárosi Közgyűlés. 

 

    A képviselők határozata alapján a díjat idén Baranyai Gábor, a Magyar Idők fővárosi tudósítója, Fábián Barna, az M1 Ma reggel című műsorának műsorvezetője, Fazekas Ágnes, a Népszava főmunkatársa, Balláné Ludwig Dóra, a Budai Polgár vezető szerkesztője és Karalyos József, az Óbuda Újság és a Mai Belváros kiadója és főszerkesztője vehetik át. 
    A Csengery Antal-díjat 2006-ban ítélte oda először a főváros, ezzel is emléket állítva a '48-as reformnemzedék kiemelkedő személyiségének, aki egyszerre volt kora vezető szerkesztője, kulturális menedzsere, közgazdásza, politikusa és a korabeli pesti szellemi élet központi alakja. 
    Az elismerés azoknak az újságíróknak, médiában dolgozó személyeknek, közösségeknek adható, akik és amelyek huzamos időn át magas színvonalú, hiteles, tárgyilagos és gyors tájékoztatást adtak a fővárost és a Fővárosi Önkormányzat működését érintő hírekről, információkról az írott és elektronikus médiában. 
    A díj odaítélésére a főpolgármester tesz javaslatot.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink