József napja van. | 2024.03.19

Közlekedési problémát és veszélyt jelent továbbra is a fagyos idő Szerbiában

2017-01-25 13:15:41

Egy ember meghalt, négy pedig megsérült szerdán Szerbiában a Belgrádot Újvidékkel összekötő úton, amikor a rossz látási viszonyok és a csúszós út miatt több mint húsz gépkocsi rohant egymásba - közölte a szerb belügyminisztérium.

    A hideg idő miatt az országban már többen megfagytak, hivatalos adatokat azonban egyetlen szerv sem közölt az áldozatok pontos számáról, és a hőmérséklet az előrejelzések szerint hétfőig nem emelkedik 0 Celsius-fok fölé. 
    A szerbiai folyókon kialakult jegesedés sem csökken, a közlekedési minisztérium január 8-án betiltotta a folyami forgalmat, a rendelkezés azóta is érvényben van. A szerb-horvát Duna-szakaszon hétfőn törték át a jégtorlaszt a magyar jégtörő hajók, ott a Jégtörő XI. folytatja a kialakított folyosó szabadon tartását. Ezen a résen már le tudnak úszni a lebontott jégtorlaszdarabok, ám a folyó átjárhatóságát a teljes szerbiai szakaszon biztosítani kell - közölték az illetékesek. A Belgrád térségében kialakult jégtorlaszt két magyar jégtörő hajó - a Széchenyi és a Jégtörő VII. - igyekszik megbontani.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány