József napja van. | 2024.03.19

Ferenc pápa részvéttáviratot küldött

2017-01-25 12:08:36

Ferenc pápa együttérzését fejezte ki az olaszországi Verona közelében péntek éjszaka történt baleset minden érintettjének, az áldozatok családtagjainak és a sérülteknek. A részvéttáviratot a pápa nevében Pietro Parolin bíboros-államtitkár juttatta el Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érseknek. 

    Az MTI-hez szerdán eljuttatott távirat szerint Ferenc pápa "mély fájdalommal értesült az olaszországi Verona közelében történt buszbalesetről", melyben a Szinyei Merse Pál Gimnázium 16 diákja életét vesztette, illetve többen súlyos sérüléseket szenvedtek, és "a tragédia minden érintettjét biztosítja imádságos együttérzéséről".
    A pápa "az elhunytakat a mindenható Isten irgalmas szeretetére bízva imádkozik azért, hogy a családtagok és barátok vigasztalást találjanak gyászukban, és erőt tudjanak meríteni az Úr kegyelméből".
    Ferenc pápa imádkozik a sérültekért is, és mindazokért, akiket érintett a tragédia, hogy gyógyulást és vigaszt leljenek a szomorúság idején. 
    A pápa a Szinyei Merse Pál Gimnázium egész közösségére és valamennyi gyászolóra a béke és erő isteni áldását kéri - olvasható a közleményben.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány