Tivadar napja van. | 2024.04.20

Túlélőket találtak a hó alatt

2017-01-20 12:49:58

Találtak nyolc túlélőt pénteken a hó alatt a közép-olaszországi Rigopiano szállodánál, közöttük két gyereket - közölték az olasz hatóságok. Folyamatban van a kiemelésük a hó alól, a két gyereket és egy nőt kórházba szállították. 

    "Élnek és beszélünk hozzájuk" - mondta Luca Cari, az olasz tűzoltóság szóvivője. A csoportra a túlélőket kereső mentőegységek délelőtt találtak rá. Nyolc embert találtak élve, közöttük két gyermeket. Utóbbiakat és egy nőt már kiemelték a hóval borított épület roncsai közül, és a közeli Pescara kórházába szállították őket. 
    Az első hírek szerint hat személy a Rigopiano hotel konyhájában, egy fal alatt talált menedékre a szerda délutáni a katasztrófa pillanataiban.     Akár 30 ember is eltűnhetett a két nappal ezelőtti lavinában, amely maga alá temette a szállodát.     Eddig két holttestet tudtak kiemelni az épület romjai alól, és az olasz sajtó értesülése szerint két további holttestet lokalizáltak. Két további túlélőt is találtak még csütörtök hajnalban, akik a lavina perceiben nem tartózkodtak a szálloda épületében. 
    Az olasz pénzügyőrség alpesi mentőegységét vezető Luca Gagliardi, aki embereivel sítalpon elsőként érkezett a helyszínre, és azóta szünet nélkül dolgozik a túlélők keresésén, úgy nyilatkozott, hogy az épületet még nem vizsgálták teljesen át, ezért nem adják fel a reményt, hogy további túlélőket találhatnak.
    Az idővel versenyt futó mentőket az a remény motiválja leginkább, hogy még életben maradtakat találhatnak - hangsúlyozta Fabrizio Curcio, az olasz katasztrófavédelem vezetője.