Emma napja van. | 2024.04.19

Több mint hárommilliárdból épülhet meg a déli összekötő út Székesfehérváron

2017-01-16 10:38:15

A Terület- és településfejlesztési operatív program támogatásával Székesfehérvár 3,3 milliárd forintból építi meg a déli összekötő utat, amellyel teljessé válik a belvárost tehermentesítő belső útgyűrű - mondta Vargha Tamás (Fidesz) országgyűlési képviselő és Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester hétfőn sajtótájékoztatón.

    Vargha Tamás rámutatott, hogy a város felgyorsult fejlődését az úthálózatnak is követnie kell, így a tavaly nyáron átadott, Székesfehérvárt nyugatról elkerülő út után most a kormánydöntés értelmében a belső úthálózat fejlesztése indulhat el. Hozzátette: a város déli területeit eddig mindössze egy út kötötte össze, ez a fejlesztéssel megváltozik.
    Cser-Palkovics András hangsúlyozta, hogy a vasútállomás mellé tervezett intermodális központ fejlesztésével párhuzamosan zajlik majd az út megépítése. Mint mondta, a végleges nyomvonal kiválasztása heteken belül megtörténik, és várhatóan 2019-2020 körül lesz kész az összekötő út.
    A városvezető az elmúlt évtizedek egyik legfontosabb közlekedési fejlesztésének nevezte a kétszer egysávos út megépítését, mert az érintett körzetet a vasútállomásról kiinduló és beérkező vonalak elzárják a város többi részétől. Hozzátette, a Székesfehérvárba beérkező utak kapacitása kiegészítésekre szorul.
    Cser-Palkovics András kérdésre elmondta: a pontos nyomvonal ismeretében kezdenek a kapcsolódó területek fejlesztésével foglalkozni, ahol lakóövezetek kialakítása, kereskedelmi jellegű tevékenységek telepítése is elképzelhető. Megjegyezte, a vagyontörvény módosítása nélkül nem tudnak majd kedvezményes árú ingatlanokat kialakítani, mert a jelenlegi szabályozás alapján csak piaci értékesítésben lehet partner az önkormányzat.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó