Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: az ellenzék már megint adóemelésért kampányol

2017-01-11 15:49:00

A Fidesz-frakció szerint az ellenzék már megint adóemelésért kampányol, amikor a többkulcsos adórendszer visszaállítását követeli - reagált a nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja az LMP szerdai sajtótájékoztatójára.

    Szél Bernadett, az LMP társelnöke arról beszélt, bár a miniszterelnök korszakváltást ígért az alacsony bérek politikája után, szerinte ez elmaradt, bérfordulat pedig akkor várható, ha ismét többkulcsossá válik a személyi jövedelemadózás, érdemi béremelés valósul meg a közszférában, munkavállaló- és családbarát munka törvénykönyve lesz az országnak, az érdekképviseleti jogosítványok pedig módot adnak a kollektív béralkuk megkötésére.
    A Fidesz-frakció közleményében azt írta: Szél Bernadett a vállalkozások támogatásáról szónokol, miközben az egész LMP-vel együtt nemmel szavazott az adócsökkentésekre, amelyek a hazai vállalkozások számára lehetővé teszik a béremelést. "Az ellenzékkel ellentétben a kormány csökkenti a munkavállalók és a munkaadók adóit és emeli a béreket" - írja a Fidesz. Hozzáteszik: Európa legalacsonyabb társasági adóját és egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját biztosítják. A frakció szerint a rendszerváltás óta nem volt olyan jelentős minimálbér- és szakmunkás minimálbéremelés, mint ami idén elkezdődött.  
    A baloldallal ellentétben a közszférában dolgozókat is megbecsüljük, béremelést hajtunk végre az ápolók, szakorvosok, rendőrök, katonák, pedagógusok, szociális, kulturális, és felsőoktatási dolgozók esetében is - áll a közleményben.