Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tovább tárgyalhat hitelezőivel a Palóc Nagykereskedelmi Kft.

2017-01-09 14:19:00

 

Meghosszabbította a fizetési moratóriumot a bíróság, így a salgótarjáni székhelyű Palóc Nagykereskedelmi Kft. tovább folytathatja a tárgyalásait a hitelezőkkel - a Cégközlönyben megjelent közlemény szerint az új határidő április 6.

 

    A Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél, Nógrád megye legnagyobb munkáltatójánál szeptember 23-án rendelte el a csődeljárást a Balassagyarmati Törvényszék.
    A végzés közzétételétől az adóst 120 napig fizetési moratórium illette meg. Két hitelezői tárgyalás is lezajlott azóta, és a másodikon a hitelezők hozzájárultak a fizetési haladék időtartamának 75 nappal való meghosszabbításához.
    A csődtörvény 11. szakasza alapján a fizetési haladék a munkabérkövetelések kifizetése alól nem mentesíti a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t.
    Amennyiben a cég és hitelezői nem jutnak megállapodásra, a bíróság megszüntetheti a csődeljárást, és elrendelheti a felszámolást.
    A csődeljárás előtt még 1300 embert alkalmazó Palóc Nagykereskedelmi Kft. a CBA korábbi franchise-partnereként és regionális központjaként 80 boltot üzemeltetett a térségben, de az elmúlt három évet veszteséggel zárta. A vonatkozó, 2014-ben meghozott törvény értelmében 2017. január 1-je után be kell zárni azokat a boltokat, amelyek két egymást követő üzleti évben elért nettó árbevétele eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív.
    A CBA Kereskedelmi Kft. szeptember közepén kizárta hálózatából a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t.