József napja van. | 2024.03.19

Lefújták a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Miskolcon, Sajószentpéteren még nem

2017-01-05 14:01:00

 Megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát csütörtökön Miskolcon, ugyanakkor Borsod-Abaúj-Zemplén megye egy másik városában, Sajószentpéteren továbbra is fenntartják.

    Koczák Szilvia, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy javul a levegő minősége Miskolc fölött, a szálló por (PM10) koncentrációja az utóbbi 24 órában alatta maradt a küszöbértékeknek, ezért Kriza Ákos polgármester a füstködriadó tájékoztatási fokozatát megszüntette, és egyúttal megköszönte a városlakóknak a légszennyezettség mérsékléséért tett erőfeszítéseit.
    Miskolcon hétfőn rendelték el a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, mert a város automata mérőállomásai azt jelezték, hogy a szálló por koncentrációja átlépte a tájékoztatási küszöbértéket.
    Faragó Péter, Sajószentpéter polgármestere azt közölte az MTI-vel, hogy a településen továbbra is érvényben van a szmogriadó tájékoztatási fokozata, amelyet szintén hétfőn rendeltek el.
    Korábban Budapesten, Nyíregyházán és Szegeden is elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a levegő romló minősége miatt. Ezt az intézkedést a fővárosban és a szabolcsi megyeszékhelyen azóta visszavonták.