Márk napja van. | 2024.04.25

NGM-államtitkár: a kormány és a nemzetközi intézmények is pozitívan látják az ország növekedési kilátásait

2016-12-29 19:10:39

 

Az elmúlt 2-3 év tapasztalatai azt mutatják, hogy már számos nemzetközi intézmény és a hitelminősítők is a magyar kormány várakozásainak megfelelően, pozitívan látják az ország gazdasági növekedési kilátásait - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

 

    Hornung Ágnes szerint ezt támasztja alá, hogy Magyarország jövő évi növekedési prognózisát minden érintett fél felfelé módosította. 
    A kormány a december végén közzétett 2017-re, 2018-ra vonatkozó makrogazdasági és költségvetési előrejelzésében 4 százalék körüli növekedést vár a következő években -tette hozzá.
    Az államtitkár szerint az ország gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzésre a legnagyobb kockázatot a világgazdasági folyamatok jelenthetik. 
    A magyar gazdaságot befolyásoló világgazdasági tényezők közül példaként említette az olasz bankrendszer problémáit, a kínai gazdaság alakulását, illetve az Amerikai Egyesült Államokban az új elnök gazdaságpolitikáját, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed erre várható reagálását.