Emma napja van. | 2024.04.19

Teljes kiterelés – Ittasan autózott gyermekével

2016-12-22 12:02:18
Az ittas járművezetők kiszűrésére és a világító berendezések biztonságos működésének ellenőrzésére úgynevezett teljes kitereléses ellenőrzéseket hajt végre a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai, valamint a tíz rendőrkapitányság szakemberei az elkövetkező hetekben, a megye közútjain teljes kitereléses ellenőrzéseket hajtanak végre. A közlekedés biztonságát szolgáló akció elsősorban az ittas vezetők kiszűrésére és a járművek világító berendezésinek ellenőrzésére koncentrál. A rendőrség mindennap, egy-egy órán keresztül, az adott útszakaszon az arra elhaladó összes járművet és annak vezetőjét ellenőrzés alá von. A közlekedők az elkövetkező hetekben, legalább a 2017-es esztendő első hónapjáig számíthatnak a fokozott közúti kontrollra.

 A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság ellenőrzés-sorozata elsősorban a közlekedésbiztonságát szolgálja, hogy minél kevesebb tragédia következzen be a közutakon.

A rendőrök többek között 2016. december 21-én kiszűrtek egy olyan sofőrt, aki egy német nagyvárosból indult haza, majd az M3-as autópályán végrehajtott ellenőrzésen a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, amely elérte a bűncselekményi kategóriát. Egy miskolci férfi szintén ittasan vezetett és vele utazott gyermeke is. A hatóság az apával szemben büntetőeljárást indított.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

 


Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó