Emma napja van. | 2024.04.19

Borkai Zsolt: biztos, hogy indulok a MOB elnöki posztjáért

2016-12-19 09:37:18

 

Borkai Zsolt továbbra is a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke akar lenni, s úgy fogalmazott: biztos, hogy újraindul a posztért.

 

    "Biztos, hogy el fogok indulni az elnöki pozícióért a jövő évi tisztújító közgyűlésen, a tagság dönt. Komolyan gondolom, hogy végig tudom csinálni az újabb terminust is, ha megválasztanak." - nyilatkozott az 51 éves sportvezető az MTI-nek.
    "Amikor MOB-elnök lettem, olyan tevékenységet vállaltam, amilyenbe január elsejétől is belekezdünk. Tulajdonképpen semmivel se más, ezért számomra nem furcsa a mostani helyzet" - jelentette ki utalva arra, 
hogy a sporttörvény módosításával a sportirányítás szervezeti rendszere megváltozott formában működik tovább január elsejétől. Ez legfőképpen azt jelenti, hogy a MOB eddigi tagozatai önálló köztestületként, külön alapszabállyal, saját vezetőséggel működnek tovább. A változás nyomán a szintén köztestületté váló MOB eddigi jogosultságait jelentős mértékben elveszíti, s alapfeladatainak döntő része, így a pénzelosztó szerep is visszakerül az állami sportirányításhoz, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportállamtitkárságához, amelyen keresztül a sport állami finanszírozása egyetlen csatornán keresztül valósul meg.    
    "Változatlanul együtt tudunk dolgozni a Szabó Tünde vezette sportállamtitkársággal, amellyel számos egyeztetés után komoly konszenzusra jutottunk, még olyan kényes kérdésben is, mint munkatársaink jövője. A nálunk tevékenykedő szakemberek közül többnek a feladatköre megszűnt, de sikerült megállapodni arról, hogyan tudjuk közösen tovább foglalkoztatni őket. Hatvan felett volt a létszámunk, most mintegy húsz fővel dolgozunk tovább." - fogalmazott Borkai Zsolt, aki 2010-től irányítja a MOB-ot.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó