József napja van. | 2024.03.19

Czibere: fontos a szociális dolgozók megtartása

2016-12-19 07:48:46

 A szociális szektorban dolgozók megtartásának fontosságáról beszélt a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

    Czibere Károly elmondása szerint ebben az ágazatban is megfigyelhető munkaerőhiány, kevesen vannak például a bentlakásos intézmények gondozói körében, illetve a gyermekjóléti szolgálatoknál, családgondozóknál felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberek.
    Kiemelte, hogy jövőre további 9 milliárd forintot fordítanak arra, hogy a magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők és hosszabb ideje a pályán lévők keresete is emelkedjen.
    Az államtitkár vasárnapi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy újabb jelentős béremelést kapnak a szociális ágazat dolgozói. Czibere Károly az M1-en azt mondta: ezzel is üzenni akar a kormány, hogy számít a szociális dolgozók munkájára. A következő két évben körülbelül harmadával emelkedik az átlagbér ebben a szektorban. Ez az emelés az ágazat valamennyi dolgozóját érinti - fejtette ki az államtitkár.
    Czibere Károly a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: az ágazatban az átlagkereset 175 ezer forint körül van. Ez jövőre 208, 2018-ra 233 ezer forintra emelkedik.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány