Auguszta napja van. | 2024.03.29

Már több mint 55 millió forint gyűlt össze

2016-12-17 06:15:46

 

Már több mint 55 millió forint gyűlt össze a közmédia ötödik Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akciójában, amelynek vasárnapi egész napos műsorfolyama a Magyar Református Szeretetszolgálatot támogatja.

 

    Idén négy tárgyra - Forma 1-es dedikált zászlóra, Terence Hill mellényére, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Viktória mintával festett korsóvázájára és Jean-Paul Belmondo francia filmszínész kabátjára - lehet licitálni, az induló ár 500 ezer forint - mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője pénteken az MTI-nek. 
    Kiemelte: több mint 70 felajánlott tárgy vásárolható meg fix áron december 31-ig, de további tárgyakat már nem tudnak befogadni. A mediklikk.hu/jonaklennijo oldalon folyamatosan lehet licitálni, vásárolni és tájékozódni - fűzte hozzá.
    A főszerkesztő elmondta, hogy a tárgyak eladásából kétmillió forint, valamint a 1358-as adományvonalra és a számlaszámra küldött összegekből 53 millió forint gyűlt össze. 
    Vasárnap reggeltől estig a közmédia szinte valamennyi csatornáján - a Dunán, a Duna Worldön, az M1-en, az M5-ön és a Kossuth rádióban - foglalkoznak a jótékonysági akcióval, s ezen a napon a műsorvezetők és műsorkészítők fogadják a hívásokat, pénzügyi felajánlásokat - tette hozzá.
    A vasárnapi adásban a stúdióbeszélgetések mellett két külső helyszínről, a Bethesda Gyermekkórházból és a "magyarországi reformáció fellegvárából", Debrecenből, valamint Miskolcról és Kárpátaljáról jelentkeznek a közmédia munkatársai. 
    A Jónak lenni jó! akciója 2012-ben a Böjte Csaba szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítványt mintegy 100 millió forinttal, 2013-ben a Katolikus Karitászt csaknem 120 millió forinttal, 2014-ben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet 167 millió forinttal, tavaly pedig a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot mintegy 225 millió forinttal tudta segíteni.