Gedeon napja van. | 2024.03.28

Újabb embereket fogtak el a százmilliós pénzmosási ügyben

2016-12-15 08:16:22

További két embert - köztük egy nigériai férfit - fogtak el a rendőrök a fővárosban egy százmillió forintos pénzmosási ügyben - közölte a rendőrség csütörtökön honlapján.

    Felidézték: a 43 éves D. Jenő gazdasági társaságának bankszámláján augusztus 11. és november 9. között több alkalommal összesen több mint százmillió forintnak megfelelő valutát írtak jóvá, amely általában külföldi gazdasági társaságoktól érkezett. A gyanú szerint a megbízók csalás, megtévesztés útján utalták át a bankszámlára a jelentős összegeket.
    A rendőrök november 23-án D. Jenő budapesti lakásán házkutatást tartottak, ezt követően a férfi aznap a rendőrségen feladta magát. A társait hétfőn fővárosi lakásaikban fogták el a nyomozók. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a 43 éves D. Jenő, a 36 éves L. András budapesti lakosokkal, valamint egy 37 éves nigériai állampolgárral szemben pénzmosás miatt indított eljárást.
    A rendőrök a gyanúsítottakat kihallgatták, majd D. Jenőt és a nigériai férfit őrizetbe vették és előzetes letartóztatásukat indítványozták. Az illetékes bíróság november 25-én elrendelte D. Jenő, majd szerdán a külföldi férfi előzetes letartóztatását is - olvasható a rendőrségi közleményben.