Auguszta napja van. | 2024.03.29

Vádat emeltek egy életbiztosítási pénzeket elsikkasztó postásnő ellen

2016-12-14 09:28:17

 

Vádat emelt a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 27 éves postásnő ellen, aki életbiztosításokból sikkasztott el pénzt az egyik békéscsabai postán - tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

 

    A közleményben azt írták: a nő 2010-ben kezdett az egyik békéscsabai postafiókban ügyfélszolgálati ügyintézőként dolgozni. Feladatkörébe tartozott a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. biztosításainak értékesítése és az ezzel kapcsolatos betét- és pénzkezelés is.
    A vádlott 2013 májusa és 2014 augusztusa között négy sértett életbiztosításából sikkasztott el több mint 12,5 millió forintot. A pénzhez valótlan tartalmú rész-visszavásárlási nyomtatványok és kiadási pénztárbizonylatok kiállításával és felhasználásával jutott hozzá. Volt olyan sértett, akinek öt életbiztosítási kötvényének terhére 28 alkalommal összesen csaknem hatmillió forintot vett fel.
    A Békéscsabai Járási Ügyészség a nőt sikkasztás és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság szabjon ki a vádlottal szemben pénzbüntetést, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, továbbá a vádlott vagyonának terhére 11,7 millió forint erejéig rendeljen el vagyonelkobzást.
    Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.