Andrea napja van. | 2024.04.18

A Nébih étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból

2016-12-13 16:27:00

 Három interneten rendelt étrend-kiegészítőt vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a forgalmazóval szemben milliós nagyságrendű élelmiszer-ellenőrzési bírságot szabott ki - közölte a hivatal kedden az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint az interneten árusított étrend-kiegészítők célellenőrzésén a 22 napos pénisznövelő tablettát, a 30 darabos Cum enhancer spermanövelő kapszulát, a 60 darabos ProCurves Plus étrend-kiegészítő tablettát azért vonták ki a forgalomból, mert a termékeken olyan állításokat tüntettek fel, amilyen hatásokkal a készítmények nem rendelkezhetnek.
    A Nébih közölte, hogy a termékek forgalmazója, a VitX Production Kft. az előírások ellenére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek (OGYÉI) nem jelentette be.
    A hivatal közleményében felidézi, hogy az étrend-kiegészítőkre vonatkozó speciális előírások szerint ezek a termékek az élelmiszerek kategóriába tartoznak, így az élelmiszerekre vonatkozó jogszabálynak is meg kell felelniük.