Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kétnapos élelmiszergyűjtést hirdet a Magyar Vöröskereszt

2016-12-09 19:30:33

Budapest,2016. december 9. - Kétnapos élelmiszergyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt december 9-én és 10–én a Tesco 112 hipermarketében. A cél minimum 50 ezer kilogramm tartós élelmiszer összegyűjtése, mely több mint tízezer családnak jelenthet valós segítséget. A vásárlók emellett a 1359-es adományvonal felhívásával is segíthetnek.

A téli időszakban, a karácsony közeledtével háromszorosára nő a Magyar Vöröskereszthez beérkező segélykérő levelek száma. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsiköltségek mellett sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása családja számára.

A Magyar Vöröskereszt ezért országos élelmiszergyűjtést szervez december 9-én és 10-én a Tesco 112 hipermarketében. A 400 vöröskeresztes önkéntes olyan tartós, nem romlandó élelmiszereket gyűjt, melyek hosszú távú segítséget jelenthetnek a rászoruló családoknak.

A hazai legnagyobb humanitárius szervezet abban a reményben indítja el adománygyűjtési akcióját,hogy a vásárlók támogatásával 50 ezer kilogramm élelmiszert gyűjthet össze, amely több mint 10 ezer családnak jelenthet segítséget.

Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetei juttatják el a leginkább rászorulóknak, még az ünnepek előtt.A Magyar Vöröskereszt ünnepi összefogása a 1359-es adományvonalon keresztül is támogatható.

Mindenki, aki felhívja a 1359-et vagy SMS-ben elküldi az adomány szót, 250 forinttal segíti a humanitárius szervezet téli krízis időszakban végzett munkáját.