Csongor napja van. | 2024.04.16

Versenyképességi adócsomagról és óraátállításról vitáznak a képviselők

2016-12-08 07:18:10

 

Az Országgyűlés ma tárgyalja a kormány versenyképesség-növelésről szóló adócsomagját, valamint a Jobbik javaslatára az óraátállítás megszüntetésének lehetőségét.

 

    A hét utolsó ülésnapja reggel 9 órakor kezdődik, a nemzetgazdasági tárca többéves adócsökkentési programját tartalmazó javaslatáról az első napirendi pontban kezdődik összevont vita. A parlament így már jövő heti, vagyis várhatóan idei utolsó ülésén elfogadhatja az előterjesztést, amelyben a kormány a vállalkozói világ minden szegmensében adócsökkentést kíván végrehajtani, így egyebek mellett a jelenlegi 10, illetve 19 százalékról jövőre egységesen 9 százalékra csökkenti a társasági adó mértékét.
    Ezt követően kezdődhet általános vita az óraátállítás megszüntetésének szükségességéről. A Jobbik a javaslatában azt kezdeményezi, hogy az évenkénti kétszeri óraátállítás helyett a nyári időszámítás maradjon állandóan életben.
    A parlament ülése a Miniszterelnökség azon indítványának tárgyalásával érhet véget, amelyben a tárca a közigazgatási hatóságok által lefolytatott eljárások során fizetendő egyes illetékek és igazgatási szolgáltatási díjak megszüntetésére tesz javaslatot.
    A parlament honlapján elérhető információk szerint az Országgyűlés jövő hétfőn tartja idei utolsó ülését.