Gedeon napja van. | 2024.03.28

Karácsonyi ajándékot kapnak a felvidéki magyarul beszélő óvodások a Rákóczi Szövetségtől

2016-12-07 07:17:24

 

Idén is karácsonyi csomagot küld a Rákóczi Szövetség minden felvidéki magyarul beszélő óvodásnak - közölte a szervezet az MTI-vel. 

 

    Az ajándékcsomagot 12 409 felvidéki kisgyermek kapja meg december folyamán, a szövetség Felvidéken működő célalap hálózatának közreműködésével, mikulási és karácsonyi ünnepségek alkalmával.
    A csomagok tartalmaznak egy szülőkhöz szóló levelet, amely a magyar iskolaválasztás helyességéről és fontosságáról igyekszik meggyőzni a családokat. A Rákóczi Szövetség partnereivel együtt idén is arra törekedett, hogy a szlovák nyelvű óvodába járó magyarul beszélő gyermekekhez is eljusson a csomag, szüleikhez pedig a levél - jelezték.
    Kitértek arra is: az óvodások karácsonyi megajándékozása 2004 óta részét képezi a Rákóczi Szövetség beiratkozási programjának. A többi Kárpát-medencei régióban a magyar óvodásokat jövő tavasszal - az iskolai beiratkozás előtt - ajándékozza meg a szövetség.
    A szövetség a 2017. évi iskolakezdők számára is megígéri, hogy magyar iskolaválasztás esetén számíthatnak a Rákóczi Szövetség és a magyar civiltársadalom beiratkozási ösztöndíjára.