Emma napja van. | 2024.04.19

Csoki mikulás a szabályosan közlekedőknek Kazincbarcikán

2016-12-06 15:01:00
Mikulás nap alkalmából kis meglepetéssel kedveskedett a szabályosan közlekedő autósoknak a rendőrség Kazincbarcikán.

Megváltoztak az útviszonyok, a járművezetőknek alkalmazkodniuk kell a téli időjáráshoz. Fontos, hogy a balesetek megelőzése érdekében járműveiket is felkészítsék a hideg időben való közlekedésre. Erre igyekezett felhívni a figyelmet Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának és a helyi városrendészet munkatársai 2016. december 6-án. A „Mikulás-napi” közúti ellenőrzés alkalmával a szabályosan közlekedő autósok csoki mikulást kaptak, míg virgácsot, akiknél nem volt minden rendben.

A Rendőrség felhívja a figyelmet, hogy jégkaparó és a jégoldó a téli időszakban alapfelszerelés. Indulás előtt teljesen le kell tisztítani a szélvédőt és az ablakokat azért, hogy a jármű vezetője jól kilásson. Az autó tartályában legyen elegendő téli ablakmosó folyadék és nem árt tartalékot is bekészíteni a csomagtartóba. Az ablaktörlő lapátokat is rendszeresen ellenőrizni kell. Ha már nem törölnek megfelelően, ki kell cserélni őket. Fontos, hogy jól működjenek a fényszórók és a világítások. A „látni és látszani” elv érvényesülése a biztonságos közlekedés alapfeltétele. A téli gumiabroncs is a biztonságot szolgálja, ezért legyen megfelelő állapotú, profilmélységű abroncs az autón.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Közeledésrendészeti Osztálya minden sofőrnek ajánlja, hogy vegyék figyelembe a megváltozott időjárási- és útviszonyokat. Télen ugyanannak az útnak a megtétele több időt vehet igénybe. Inkább induljanak el korábban és vezessenek óvatosan, türelmesen!