Emma napja van. | 2024.04.19

Időjárás-jelentés

2016-12-05 15:17:00

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    Két légköri képződmény alakítja kontinensünk időjárását: a Skandináv-félsziget fölött örvénylő ciklon és egy attól délre található hatalmas anticiklon. Utóbbi területén napos és tartósan felhős, ködös tájak váltakoznak, de egyelőre a napsütés van túlsúlyban. Európa északi részén ugyanakkor általában erősen felhős vagy borult az ég, Oroszország területén sokfelé havazik. A hőmérséklet Északkelet-Európában napközben is -5 fok alatt marad, sőt nagy térségekben a -10 fokot sem éri el. Európában 10 fok fölé csak a mediterrán térségben melegszik fel a levegő, arrafelé 13, 18 fok a jellemző csúcsérték. Kedd estig a Kárpát-medencében folytatódik a csendes, hideg téli idő.
    
    Várható időjárás az ország területén kedd estig
    -----------------------------------------------
    Az esti óráktól terjeszkedik a köd és az alacsonyszintű rétegfelhőzet, amelynek egy része kedden napközben főként délnyugaton és északkeleten egész nap is megmaradhat. Ugyanakkor az ország nagyobb részén kedden a déli órákra fokozatosan kitisztul az idő, kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Kedden napközben a középső országrészben megélénkül az északnyugati szél. 

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -9 fok között alakul, de a fagyzugokban -10, -12 fok is lehet.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 2 és 6 fok között várható, ám a tartósan borult, ködös területeken egész nap fagyhat.