Gedeon napja van. | 2024.03.28

Javult a Vodafone beltéri hálózatának minősége Budapesten és környékén

2016-12-01 10:23:02

 

A Vodafone elmúlt hónapokban végrehajtott fejlesztéseinek eredményeként javult a mobilszolgáltató beltéri lefedettsége és hálózatának minősége Budapesten és az agglomerációban - mondta el a Vodafone Magyarország vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

 

    Alexandre Froment-Curtil a fejlesztés pontos összegét nem árulta el, ugyanakkor kifejtette: a vállalat 900 megahertzes (MHz) 3G technológiát vezetett be a fővárosban is, ezáltal emelkedett a beltéri 3G lefedettség és a hálózat a korábbinál több lakó- és irodaházban érhető el. A 4G-s ügyfelek emellett az eddiginél gyorsabb hívásfelépülést és jobb hangminőséget tapasztalhatnak - tette hozzá.
    Az eseményen kapott tájékoztatás szerint a Vodafone Magyarország összesen közel 3 ezer bázisállomással rendelkezik Magyarországon, a júniustól november végéig tartó hálózatfejlesztés közel 700 bázisállomást és 2000 cellát érintett.
    Budapesten a Vodafone kültéri 3G lefedettsége 99,8 százalékos, a kültéri 4G lefedettsége is csaknem 100 százalékos, beltéren 97 százalékos, metróban pedig 99 százalékos.
    A sajtótájékoztatón a mobilkommunikációs szolgáltató egyúttal hivatalosan is megnyitotta legújabb budapesti márkaüzletét, és egy újabb IoT (dolgok internete - internet of things) projektet, egy elektromosautó-megosztó szolgáltatást mutatott be. A GreenGo környezetbarát járművei beépített Vodafone SIM kártyák és az M2M megoldások segítségével folyamatos kapcsolatban állnak mind a vállalkozás központjával, mind pedig a műholdakkal és a felhasználók applikációjával. A rendszerben Budapesten jelenleg 45 autó bérelhető, amelyeket a felhasználók okostelefonon foglalhatnak le. 
    A Vodafone csoport öt kontinens 26 országában van jelen, és további 52 partnerhálózattal rendelkezik, több mint 470 millió ügyfélnek szolgáltat világszerte. A Vodafone Magyarország Zrt. 1999. november 30-án kezdte meg magyarországi működését, portfóliójában a mobilkommunikációs, mobilinternetes és szélessávú adatszolgáltatások egyéni és üzleti felhasználók számára egyaránt megtalálhatók.
    A magyar leányvállalat piacra lépése óta több mint 400 milliárd forintot fektetettet be Magyarországon. A március 31-én zárult 2015/2016-os pénzügyi évben a Vodafone Magyarország árbevétele 136,6 milliárd forint lett az egy évvel korábbi 132,3 milliárd forint után. A legutóbbi pénzügyi évet nyereségesen, 979 millió forint adózott eredménnyel zárta a vállalat, míg egy évvel korábban 1,218 milliárd forint vesztesége volt. A cég jegyzett tőkéje 90,958 milliárd forint.