Gedeon napja van. | 2024.03.28

Összefogás az informatikai ágazat munkaerőgondjainak enyhítésére

2016-12-01 07:09:55

 

Az informatikai ágazat munkaerőgondjain kíván enyhíteni a hazai szakmai képviseleti szervezetek és vezető informatikai vállalatok támogatásával létesült IThon.info információs és közvetítő portál - tájékoztatta szerdán az MTI-t az IThon.info.

 

    Az informatika Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata az átlag feletti bérek ellenére is súlyos munkaerő- és utánpótláshiányban szenved. Az ígéretes jövő előtt álló és nagy értékteremtő potenciállal rendelkező ágazatban jelenleg mintegy 30 ezer szakember hiányzik - írja a közlemény.
    Az IVSZ (Informatikai- Elektronikai és Távközlési Vállalkozások Szövetsége) és a VISZ (Vezető Informatikusok Szövetsége) támogatását élvező IThon.info portál célja tájékoztatással és közösségépítéssel felkelteni a fiatalok érdeklődését a szakma iránt. A platform egyúttal lehetőséget biztosít az ágazat munkáltatóinak, valamint a szakképzéssel foglalkozó intézményeknek is ajánlataik bemutatására. 
    A kezdeményezés mellett a legnagyobb magyarországi cégek sorakoztak fel, többek között az Accenture, az Audi, a Deloitte, a Graphisoft, az IT Services Hungary, a KPMG, a Mol és az XAPT - írja az IThon.info közleménye.