Gedeon napja van. | 2024.03.28

NGM: szakmák gyakorlati oktatásához kapott támogatást három cég

2016-11-28 08:29:12

 

Szakmák gyakorlati oktatásához összesen több mint fél milliárd forint értékű támogatást nyert el újabb három vállalat - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.

 

    A tájékoztatás szerint a tanműhelyekben összesen több mint 250 tanuló gyakorlati oktatása valósulhat meg. A Robert Bosch Power Tool Kft. gyártósori gépbeállító és mechatronikai technikus 167 millió forintot kapott, a Hot & Cold Therm Kft. csőhálózat és technológiai csőhálózat szerelő, hegesztő, lakatos, kőműves, hideg- és meleg burkoló, festő és mázoló, asztalos, bútorasztalos 151 millió forintot, a Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft. gépgyártás-technológiai technikus, CNC gépkezelő, ipari gépész, villanyszerelő, hegesztő és mechatronikai technikus pedig 297 millió forintot.
    A szaktárca közleményében emlékeztetett, hogy a középszintű duális képzés tanműhelyeire egyedi miniszteri döntéssel nyújtható támogatás, amelynek legfőbb feltétele a tanulószerződéses létszám növelése legalább 50 fővel.
    Ezzel a támogatással tanulónként átlagosan legfeljebb 8 ezer eurónak, összességében legfeljebb 2 millió eurónak megfelelő összegű juttatást nyerhet el egy gazdálkodó szervezet tanműhely létrehozására és felszerelésére, legalább 27 százalékos önrész, valamint 5 éves létszám-fenntartás és tanműhely-működtetés vállalása mellett. A támogatásból létrehozott tanműhely további fenntartását, illetve a tanulók költségeit adókedvezmények tovább segíthetik - olvasható a közleményben.