Gedeon napja van. | 2024.03.28

BKK: több járat útvonala módosul a pesti alsó rakpart és a Dráva utca felújítása miatt

2016-11-25 15:10:00

 

Folytatódik a pesti alsó rakpartot és a Dráva utcát érintő felújítás és csatornázás, emiatt több közösségi közlekedési járat útvonala módosul - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

 

    A 75-ös trolibusz szombat-vasárnap módosított útvonalon jár, mert a XIII. kerületi Dráva utcában a Népfürdő utca és a Pannónia utca között aszfaltoznak. A troli a Jászai Mari tér felé a Dráva utca-Pannónia utca csomópontig a menetrend szerinti, majd a Pannónia utca-Victor Hugo utca módosított útvonalon halad, míg a Puskás Ferenc Stadion felé a Hollán Ernő utcában a Csanády utcáig menetrend szerinti, majd a Csanády utca-Hegedűs Gyula utca-Dráva utca módosított útvonalon jár.
    A Dráva utca érintett szakaszának lezárása miatt az eddigi Kárpát utcai terelőút helyett ezen a hétvégén északi irányba az Újpest rakpart-Bessenyei utca-Hegedűs Gyula utca-Révész utca-Népfürdő utca útvonalat jelölik ki.
    Ezt követően hétfőtől várhatóan a jövő év márciusának végéig folytatódik a közmű- és csatornaépítés a Népfürdő utcában a Margitsziget csatornázása és kapcsolódó munkák projekt keretében - tették hozzá.
    A munkák ideje alatt a 15-ös és a 115-ös autóbusz a Népfürdő utcából a Révész utcába nem tud bekanyarodni, ezért módosított útvonalon jár. A buszok hétfőtől várhatóan jövő év március 31-éig a Boráros tér felé a Népfürdő utcában a Viza utcáig a menetrend szerinti, majd a Viza utca-Párkány utca-Révész utca-Pannónia utca útvonalon haladnak, míg a Gyöngyösi utca, illetve az Árpád híd felé a Hegedűs Gyula utca-Révész utca-Párkány utca-Viza utca-Népfürdő utca útvonalon közlekednek.