Auguszta napja van. | 2024.03.29

Magyarország elkötelezett a vállalkozói szektor támogatása mellett

2016-11-24 18:08:00

Magyarország elkötelezett a vállalkozói hajlandóság élénkítése és a növekedésvezérelt vállalkozói szektor támogatása mellett, mivel egy ország gazdasági erejét és versenyképességét alapjaiban határozzák meg az ott működő vállalkozások - emelte ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nemzetközi gazdasági kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Pozsonyban a tárca közleménye szerint.

    Nikoletti Antal az európai kis-és középvállalkozási (kkv) hét keretében idén ötödik alkalommal, szlovák-magyar társszervezésben megrendezett uniós közgyűlésen hozzátette, Magyarország számára rendkívül fontos a kkv-szektor versenyképességi, foglalkoztatási és kereskedelmi szempontból is. 
    Kiemelten fontos a fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására, szakmai és pénzügyi támogatás a vállalkozások beindításához és nem utolsó sorban a sikereik elismerése, további növekedésük ösztönzése - mondta, hozzátéve, ehhez fontos a tőkehiány felszámolása, a kockázati tőke és az alternatív forrásbevonás elősegítése.
    Az NGM havonta díjazza a hónap beruházóját, kkv-ját és induló vállalkozását, ezzel példát és támogatást nyújt a sikeres vállalkozásoknak - ismertette. A kis- és középvállalati szektor fejlesztése érdekében a 2014 és 2020 között rendelkezésre álló uniós forrásokból Magyarország 490 milliárd forintot a szektor versenyképességének javítására kíván felhasználni - mondta. 
    A tájékoztatás szerint Nikoletti Antal részt vett Kristin Schreiber, az európai uniós vállalkozások, különösen a kis- és középvállalkozások versenyképességét támogató program igazgatója által kezdeményezett magas szintű kerekasztal-beszélgetésen, ahol a vállalkozások képzésén volt a hangsúly. A helyettes államtitkár a találkozón kiemelte: a vállalkozási ismeretek oktatása magyarországi és európai uniós szinten is prioritás, ezért 2017 tavaszától a magyarországi iskolákban a vállalkozói ismeretek oktatása is teret kap.