Gedeon napja van. | 2024.03.28

Elszállították a Duna budapesti szakaszán talált bombát

2016-11-23 17:47:49

 

Elszállították a Duna budapesti szakaszán két hete talált világháborús bombát a Déli összekötő vasúti híd közeléből szerda késő délután, és feloldották a folyami zárást - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének parancsnokhelyettese az MTI-t.

 

    Kürti Dezső elmondta: az 500 kilogramm tömegű, GP-1000-es típusú amerikai bomba gyújtószerkezetét kiszerelték, a robbanótestet a honvédség központi gyűjtőhelyére viszik és később megsemmisítik. A folyón is feloldották a zárást.
    A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán közölte: megnyitották a korábban lezárt Rákóczi hidat, a budai alsó rakpartot a Rákóczi híd és a Petőfi híd között, a Pázmány Péter sétányt, a Dombóvári utat és a Művészetek Palotája körüli kisebb forgalmú utakat. Az 1-es villamos és a csepeli, H7-es HÉV ismét a teljes vonalon közlekedik.
    A MÁV honlapján azt írta: újra elindulhatott a vonatforgalom Ferencváros és Kelenföld között.
    A bombát először november 9-én próbálták meg kiemelni a vízből, akkor azonban a nagy sodrás, a megerősödött szél miatt nem tudtak olyan fix pontot rögzíteni, ahonnan a búvárok merülhettek volna, ezért felfüggesztették az intézkedést.