Auguszta napja van. | 2024.03.29

Bakondi: Magyarország továbbra is figyelemmel kíséri a bevándorlást

2016-11-23 07:48:50

 

Magyarország továbbra is figyelemmel kíséri a bevándorlási helyzetet, különös tekintettel a Törökországba érkező és onnan új útvonalon elinduló migránsok mozgását - erről Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó beszélt az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

 

    Kiemelte, Magyarország azt szeretné, ha nem kellene egy tavalyihoz hasonló migránsáradattal szembenézni abban az esetben, ha Törökország és az Európai Unió közötti viszony változna.
    Bakondi György elmondta, a bevándorlók útvonalai jelentősen változtak, Törökországból Bulgária felé vagy Görögország szárazföldi részén próbálkoznak inkább a tiltott határátlépéssel, ami már meghaladja tengeri útvonalon érkezők számát.
    A miniszterelnöki főtanácsadó a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról is beszélt, hogy Magyarország érdekelt abban, hogy Szerbián keresztül ne érkezzenek százezrek a magyar határra. Ezért most is szolgál magyar kontingens a szerb-bolgár és szerb-macedón határon, de Magyarország ezen túlmenően minden pénzügyi, technikai és személyi segítséget megad a szomszédos országnak, hogy stabilizálni tudja határhelyzetét.
    Megerősítette, a magyar kormány álláspontja továbbra sem változott: a schengeni külső határokat meg kell védeni, és ezért Magyarország mindent megtesz.