Emma napja van. | 2024.04.19

A munkaerőhiány okairól és kezeléséről vitáznak a képviselők

2016-11-23 07:13:40

 

Az Országgyűlés ma az LMP kezdeményezésére nyolcórás időkerettel kiírt vitát tart a munkaerőhiány okairól és lehetséges kezelési módjáról. 

 

    Az ülésnap reggel 8 órakor kezdődik, az első napirendi pontok között tárgyalják a Magyar Honvédség részletes bontású létszámáról szóló országgyűlési határozat módosítását, a filmtörvény változtatását, valamint a hivatalos statisztikáról és a Magyar Corvin-lánc Testületről rendelkező törvényjavaslatot.
    A munkaerőhiány okairól és kezeléséről a nyolcadik napirendi pontban kezdődhet vita. Az LMP által kezdeményezett vitanapot az MSZP és a Jobbik is támogatta. Az LMP korábban azt közölte, a vitanapon azt szeretnék megtárgyalni, milyen lépésekkel szüntethető meg a munkaerőhiány, ami mögött szerintük a bérválság okozta tömeges kivándorlás áll.
    A vitában a Fidesznek 164 perc, a KDNP-nek 38, míg ellenzéki oldalon az MSZP-nek 92, a Jobbik-nak 82, az LMP-nek 48 perc áll rendelkezésre, a független képviselők pedig 9 percben fejthetik ki véleményüket.
    Az ülésnap végén - egyebek mellett - a zártkertként nyilvántartott ingatlanok művelés alóli kivonásával kapcsolatos törvénymódosítás kerül terítékre.